Kom d'r uit!

Eens per maand zorgt Kom d’r uit naar kom d’r in er voor dat mensen die moeilijk de deur uitkomen een fijne middag beleven. Zij kunnen dan gratis een bijeenkomst bijwonen.

Een uitleg over de bijeenkomsten kunt u lezen door HIER te klikken.

Hieronder staat de aankondiging van de volgende bijeenkomst en een overzicht van de vorige bijeenkomsten.


 

PeterVosOp donderdag 4 april vanaf 14.00 uur komt Peter Vos in Kom d’r in aan het Zuideinde 107 in Nieuwkoop (zie www.museumkomdrin.nl). Hij komt niet als Thomasvaer, maar zal zijn gehoor vertellen over zijn ervaringen in media en daarbuiten.

De bijeenkomst is bedoeld voor alle inwoners van de dertien kernen van de gemeente Nieuwkoop.

Een speciale uitnodiging geldt voor wie moeilijk de deur uitkomt. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Wie komt kan niet alleen genieten van de verhalen, maar ook van koffie, thee of frisdrank met een toepasselijke versnapering.

Wilt u komen maar heeft u vervoer nodig, mail dan met Frits Horstmeier (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bel hem (06 20 46 94 61).

klederdrachtPatricia Verbree en Peter de Haas toonden laat-18e-eeuwse kleding van de gegoede burgerij. Zij vertelden onder andere hierover, de patriottische tijd en het dagelijks leven van toen.

W BouwmanRekenwonder Willem Bouwman leerde ons hoe leuk huis-, tuin- en keuken-rekenen kan zijn. Hij deed dit aan de hand van voorbeelden uit het dagelijks leven.

HdBHans den Bleker en Renger Kok hebben al enkele keren meegedaan aan de Nokia Navigation North, een barre autorally.
Op donderdag 3 januari vertelden zij hierover met beeld en geluid in Kom d’r in aan het Zuideinde 107 in Nieuwkoop.


PeterGroenPeter Groen vertelde hoe hij als nieuwkomer haast een echte Nieuwkoper is geworden door zijn rol van wethouder en voorzitter van Stichting De Zevensprong.


GeorgeReuringsOp donderdag 1 november werd U ingewijd het verborgen leven van de leven van de Ter Aarse familie Reurings. George was de onthuller.