Kom d'r uit!

Eens per maand zorgt Kom d’r uit naar kom d’r in er voor dat mensen die moeilijk de deur uitkomen een fijne middag beleven. Zij kunnen dan gratis een bijeenkomst bijwonen.

Een uitleg over de bijeenkomsten kunt u lezen door HIER te klikken.

Hieronder staat de aankondiging van de volgende bijeenkomst en een overzicht van de vorige bijeenkomsten.


 

FredOp 1 oktober wordt de bijeenkomst van Kom d’r in vanaf 14 uur gehouden in een nieuwe locatie: het Ashram College Nieuwkoop aan de Achterweg 1.

Een duo, dat bij elkaar in 90 jaar zijn sporen heeft verdiend in de zorg presenteert zich. Conny de Beij leidt Beijzonder Welkom: een kleinschalige dagbesteding voor mensen met dementie of een handicap en eenzame ouderen. Jeanne Turk werkte in de zorg met gehandicapten, dementerenden, nierpatiënten, mantelzorg enzovoort.

De bijeenkomst is bedoeld voor alle inwoners van de dertien kernen van de gemeente Nieuwkoop.

In verband met Corona-voorschriften moet u zich vooraf aanmelden door te mailen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen met Frits Horstmeier (06 20 46 94 61). .

Een speciale uitnodiging geldt voor wie moeilijk de deur uitkomt. Wilt u komen maar heeft u vervoer nodig, dan kan Frits daarvoor zorgen.

Wie komt kan niet alleen genieten van de verhalen, maar ook van koffie, thee of frisdrank met een toepasselijke versnapering.Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

 

FredNataschja Kranenburg schreef op verzoek van toenmalig burgemeester Frans Buijserd een boek over Monumenten in de gemeente Nieuwkoop.
"Het is" zoals zij zegt : “niet saai. De feiten kloppen, maar ik heb de verhalen geromantiseerd.”
Dat zij levendig kan vertellen over de monumenten bewees zij op donderdag 3 september.

 

 

FredFred Dröge heeft heraldiek (de kunde van wapenschilden) als hobby. Daarover vertelde hij op donderdag 6 augustus in museum De Zevensprong, Noordenseweg 23 in Nieuwkoop.

 

 

LianOp donderdag 2 juli vertelde Roelof Westerhof over

"Boeren helpen de stad".

 

LianOp donderdag 4 juni gaf Lian Tan een gave presentatie van het Herenboeren-project.

Theo Agterof sloot af met spreuken voor Nieuwkoop in het kader van “Maak met jouw spreuk Nieuwkoop leuk.”

Deze eerste bijeenkomst na de "intelligtente lockdown" werd gehouden in Museum De Zevensprong, Noordenseweg 23 in Nieuwkoop.

 

NicoGé Kranenburg heeft in Nieuwkoop en omgeving veel zaken van de grond getrokken en problemen opgelost. Hij kan daarover boeiend vertellen. Op donderdag 5 maart vertelde hij er over in Kom d’r in aan het Zuideinde 107 in Nieuwkoop.