De bijeenkomsten zijn verplaatst naar KOMDRUIT.nl

Mirte Bosse

Wat heeft DNA onderzoek te maken met het redden van bedreigde diersoorten? Evolutionair geneticus Mirte Bosse neemt ons mee op reis door het DNA van olifanten, dwergzwijntjes en rode panda's. Hun DNA laat zich lezen als een geschiedenisboek waarin we belangrijke gebeurtenissen van deze soorten terug kunnen lezen, zoals bijna uitsterving tijdens de laatste ijstijd, aanpassing aan het leven op een eiland, maar ook de invloed van de mens op hun huidige leefgebied. In haar samenwerking met dierentuinen gebruikt zij deze kennis bovendien om betere keuzes te maken in het fokprogramma van bijvoorbeeld de Aziatische olifant - matchmaking met gebruik van DNA!

Zij zal dit toelichten op 1 februari vanaf 14.00 uur in de kantine van Scouting Nieuwkoop aan de Ladderhaak 4 in Nieuwkoop.

De bijeenkomst is bedoeld voor alle inwoners van de dertien kernen van de gemeente Nieuwkoop.

Als u wilt komen, moet u zich aanmelden door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen met Frits Horstmeier (06 20 46 94 61).

Een speciale uitnodiging geldt voor wie moeilijk de deur uitkomt. Wilt u komen maar heeft u vervoer binnen de gemeente Nieuwkoop nodig, dan kan Frits daarvoor zorgen.